Clubleiding Arsenal steunt bekritiseerde Wenger

De clubleiding van Arsenal heeft nog altijd vertrouwen in Arsène Wenger. De Franse coach is door de slechte prestaties ernstig onder vuur komen te liggen, maar voor een ontslag hoeft hij niet te vrezen, benadrukt voorzitter Peter Hill-Wood. Wenger is al sinds 1996 coach van de Gunners, maar de laatste prijs dateert alweer van 2005.

Hill-Wood laat zich niet regeren door de waan van de dag. "Sommige clubs worden bekritiseerd omdat ze hun coach te snel ontslaan", zegt hij dinsdag in de Daily Star. "Nu zijn er mensen die roepen dat wij een manager moeten ontslaan die vijftien jaar lang een succes was."

De druk op Wenger nam afgelopen weekeinde flink toe, nadat Arsenal in eigen stadion door Blackburn Rovers uit de FA Cup werd gekegeld. Daardoor heeft de Londense club alleen nog de Champions League, waarin het dinsdagavond aantreedt tegen Bayern München, als ijzer in het vuur om een prijs te pakken. Arsenal staat in de competitie op flinke achterstand van koploper Manchester United en sneuvelde in een vroeg stadium van de League Cup.

"Je hebt nu eenmaal ups en downs, en bij ons gaat het nu wat minder. Ik ben ook zeer teleurgesteld door een aantal van onze recente prestaties", zei Hill-Wood, die sommige reacties 'hysterisch' noemde. De preses zegt niet de enige te zijn die Wenger steunt. "Ook Stan Kroenke is zeer positief." Kroenke is grootaandeelhouder van de club.