FOK! wat een weer...Wat regen en natte sneeuw

Goedemorgen! Een gebied met lichte regen trekt van noord naar zuid over ons land heen. In het oosten- en noordoosten is de lucht koud genoeg om voor natte sneeuw te zorgen. De temperatuur ligt in de neerslag rond een graad of 3, dus de sneeuw blijft niet liggen. Elders in het land én buiten de neerslag om ligt de temperatuur rond de 5 of 6 graden.

In de loop van de dag trekt de neerslag naar het zuiden toe weg en misschien dat het daarna nog even opklaart. De wind uit het noordwesten draait later op dag naar het noordoosten toe en dan zal de koude lucht ons land weer binnen gaan stromen. Op dit moment ligt de gemiddelde temperatuur voor februari al ruim 1 graad onder normaal en zoals het er nu naar uitziet zal februari de tweede maand op rij worden die té koud zal gaan eindigen.

Verder zal het na morgen ook op de meeste plaatsen droog blijven en komt er meer zon. Misschien dat we op de ondiepe wateren wel weer even kunnen schaatsen, maar ik denk niet dat het op uitgebreide schaal gaat gebeuren. De vorst zal hier niet streng genoeg voor zijn.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Wandeling nabij Gennip/Groesbeek Deze mooie foto maakte qltel op een winterwandeling nabij Groesbeek. Echt ideaal wandelweer.

Wandeling nabij Gennip/Groesbeek2
Ook dit is een mooie en rustieke omgeving om te wandelen. Prachtig uitzicht en weinig mensen. De omgeving van Groesbeek heeft voor qltel geen geheimen.