[Eredivisie] Uitslagen speelronde 22

Dit weekend werd de 22e speelronde in de Nederlandse Eredivisie afgewerkt. Bijna de gehele top-zes verloor dit weekeinde punten. Alleen Feyenoord boekte een overwinning en kwam daardoor dichterbij de koppositie van PSV. Hieronder de uitslagen, stand, topscorers en het programma voor volgende week.

Feyenoord profiteert van misstappen concurrentie
Feyenoord mag zich oprecht de winnaar van dit weekend noemen. Van de top-zes wisten de Rotterdammers als enige de volle buit binnen te halen. Feyenoord ontving in eigen huis AZ en won met 3-1. Jean-Paul Boëtius, Jordy Clasie en Tonny de Vilhena waren de doelpuntenmakers. Roy Beerens scoorde namens AZ. De Alkmaarders eindigen het duel met tien man, nadat Nick Viergever een rode kaart ontving.

De Rotterdammers profiteren op deze manier optimaal van het puntverlies van PSV, Ajax en FC Twente. Koploper PSV kwam op bezoek bij Vitesse niet verder dan 2-2. De Arnhemse ploeg wist via Wilfried Bony tweemaal terug te komen van een achterstand. Nummer twee Ajax speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Roda JC. De ploeg uit Kerkrade kwam voor rust tegen de verhouding in via Adil Ramzi op voorsprong, incasseerde na rust weliswaar een tegentreffer van Daley Blind, maar hield vervolgens knap stand. FC Twente verspeelde op bezoek bij PEC Zwolle twee punten (1-1 gelijkspel). Dusan Tadic zette de Tukkers vroeg op voorsprong, maar kort voor tijd zette Danny Avdic de Zwollenaren vanaf elf meter weer op gelijke hoogte.

PSV gaat na de 22e speelronde met 47 punten nog altijd aan de leiding. Ajax (tweede) en Feyenoord (derde) volgen op drie punten, terwijl nummer vier FC Twente een achterstand van vier punten heeft. Vitesse (vijfde) en FC Utrecht (zesde) volgen op acht punten.

Feyenoord profiteert optimaal van misstappen concurrentie (Foto: Pro Shots)