[NBA] Boston Celtics stopt Los Angeles Lakers

Boston Celtics heeft donderdag een einde gemaakt aan de opleving van Los Angeles Lakers. De basketballers uit Boston versloegen in de eigen TD Garden de Lakers met 116-95. Kevin Garnett, de 36-jarige veteraan van de Celtics, passeerde tegen de Lakers de grens van 25.000 punten in de NBA. Garnett is de 16e speler die deze mijlpaal heeft bereikt.

De Lakers die bezig zijn aan een moeizaam seizoen, hadden hun vorige drie wedstrijden gewonnen. In de altijd beladen kraker tegen Boston Celtics wilde het echter niet lukken voor de sterrenploeg uit Los Angeles. Paul Pierce maakte 24 punten voor de thuisclub, waarvan 12 in het laatste kwart. Bij de bezoekers kwam Kobe Bryant tot 27 punten.

Denver Nuggets boekte tegen Chicago Bulls de achtste overwinning op rij: 128-96. De Nuggets maakten het verschil in het derde kwart, waarin ze 37 punten maakten en er slechts 16 van de Bulls hoefden te incasseren. Wilson Chandler was met 24 punten in amper 19 minuten het meest productief bij de thuisclub. Denver Nuggets is inmiddels opgeklommen naar de vierde plaats in de Western Conference, Chicago Bulls staat vierde in het oosten.