[NBA] Clippers zetten indrukwekkende zegereeks voort

Los Angeles Clippers heeft vrijdagnacht zijn zestiende zege op rij geboekt in de NBA. De Californiërs waren met 116-114 te sterk voor Utah Jazz. De ploeg blijft daardoor de ranglijst in de Western Conference aanvoeren.

De Clippers pakten snel een ruime voorsprong, maar zagen Jazz in het tweede kwart 36 punten maken, waar Clippers slechts negentien punten wist te scoren. In de tweede helft van de wedstrijd maakte de uitploeg die achterstand goed, onder meer dankzij Chris Paul (29 punten) en Blake Griffin (22 punten, dertien rebounds en drie assists).

Miami Heat, leider van de Eastern Conference, ging onderuit bij Detroit Pistons: 109-99. LeBron James kon met 35 punten, zes rebounds en vijf assists een nederlaag ook niet voorkomen. Will Bynum was met 25 punten en tien assists belangrijk voor de thuisploeg.

Ook New York Nicks, tweede op de oostelijke ranglijst, wist niet te winnen. Sacramento Kings was met 106-105 te sterk. Brooklyn Nets, waar coach P.J. Carlesimo voor het eerst langs de kant stond, versloeg Charlotte Bobcast met 97-81. Atlanta Hawks, nummer drie van het oosten, wist bij Cleveland Cavaliers te winnen: 102-94.

Clippers zetten indrukwekkende zegereeks voort (Foto: Novum)