'Rerelease Earthbound in de maak'

Er is een mogelijkheid dat er een remake van de RPG-serie Earthbound, ook bekend onder de naam Mother, komt. De schrijver en ontwerper van de serie, Shigesato Itoi, is opeens druk bezig met Twitter.

"Since it's now okay to blurt this out, here goes: the Mother republication thing I mentioned briefly before is making progress", tweette hij. "It's not Mother 4, though! This has to do with making Mother playable. I can't give out any details just yet, but I do at least need to say that it isn't 4."

Itoi heeft het ook over het speelbaar maken van Earthbound. Of dit de hele serie is of het eerste deel is niet duidelijk. Voor de jongere gamers onder ons: van Earthbound zijn er drie RPG's verschenen. De eerste werd uitgebracht voor de NES in Japan in 1989, maar een geplande lokalisatie is nooit afgemaakt. Earthbound 2 kwam uit voor SNES in Japan in 1994 en verscheen later in de VS als Earthbound in 1995. Het derde deel kwam alleen in Japan voor de Game Boy Advance uit in 2006.

De serie had nogal aparte humor en de tijd waarin het zich afspeelde: gewoon in de moderne tijd. In plaats van zwaardjes en schilden werden er honkbalknuppels en magie werd vervangen door psychische krachten.

Mother 3Mother 3 speelde zich af op een apart eiland.