Grosjean verwacht bij Lotus te blijven

Romain Grosjean denkt dat hij goede papieren heeft om komend Formule 1-seizoen weer voor Lotus te kunnen rijden. De Fransman heeft een veelbewogen seizoen achter de rug en heeft er nu naar eigen zeggen alles aan gedaan om contractverlenging te krijgen.

Grosjean sprak met televisiezender L'Équipe 21. "De onderhandelingen gaan de goede kant op. Ik hoop uiteraard dat we ook daadwerkelijk tot een akkoord kunnen komen, zodat ik volgend jaar kan voortborduren op mijn prestaties van afgelopen seizoen."

De Fransman kwam goed voor de dag met een tweede plaats in Canada en derde plaatsen in Bahrein en Hongarije. Hij leek de contractverlenging op zak te hebben, maar enkele startcrashes zorgden ervoor dat hij voor de race in Italië geschorst werd. Daarna leek het alsof Grosjean iets voorzichtiger reed, waardoor zijn resultaten minder waren dan eerder in het seizoen. Dit resulteert nu in onderhandelingen die langer duren dan hem lief is.

Wat in het voordeel van Grosjean spreekt is dat hij niet al te veel concurrentie voor zijn zitje lijkt te hebben. De bij Sauber weggestuurde Kamui Kobayashi heeft inmiddels enkele miljoenen ingezameld, terwijl Heikki Kovalainen na zijn avontuur bij Caterham ook in de race lijkt te zijn. Zij worden echter beschouwd als outsiders, terwijl Grosjean op poleposition voor het stoeltje lijkt te staan.