Koeman: "Snakken niet naar winterstop"

Feyenoord heeft de goede lijn van vorig seizoen doorgetrokken in de eerst helft van deze jaargang. De winterstop komt niet als geroepen volgens trainer Ronald Koeman.

De Rotterdammers staan vijfde op vijf punten van koploper PSV. “We staan er goed voor, ik heb niet het idee dat we naar de winterstop snakken”, zegt Koeman op de clubsite van Feyenoord. De havenclub krijgt zondag ADO Den Haag op bezoek. Koeman hoopt dat zijn spelers hebben geleerd van het duel met NAC Breda (2-2).

"Het is logisch dat we na afgelopen zondag met name de corners hebben besproken", aldus Koeman. Feyenoord kreeg dertien van de twintig tegendoelpunten uit standaardsituaties. De trainer ziet er ook iets positiefs in. “Dat betekent ook dat we maar zeven velddoelpunten tegen hebben gekregen, wat heel weinig is", vindt Koeman.

“We zijn heel tevreden over de verdedigende organisatie, maar hebben wel een probleem met corners. Daar hebben we deze week aan gewerkt en we zullen proberen om dat beter te doen."  Koeman kiest voor het duel met ADO voor goalie Erwin Mulder. "Ik ben blij dat we Lamprou in de afgelopen maanden voor een langere periode een kans hebben kunnen geven, maar Erwin blijft onze eerste keeper. Vandaar dat we nu weer voor hem kiezen."