McClaren: "Ze spelen mooiste voetbal in de Eredivisie"

Twente-trainer Steve McClaren heeft zich voorafgaand aan de Twentse Derby lovend uitgelaten over Heracles Almelo. De streekderby staat vrijdagavond om 20.00 uur op het programma.

McClaren geniet dit seizoen van streekgenoot Heracles. "Ze spelen het mooiste voetbal in de Eredivisie. Ik heb ze aan het werk gezien tegen Vitesse en FC Utrecht en ze proberen echt verzorgd en mooi voetbal te spelen." zei de Engelsman op de persconferentie donderdagmiddag.

McClaren heeft zijn spelers dan ook gewaarschuwd voor het snelle combinatievoetbal en wil dat spelers niet teveel ruimtes laten vallen. "We zullen morgen proberen ze niet in hun spel te laten komen. We mogen ze niet hun normale positiespel laten spelen."

FC Twente heeft behoorlijk wat personele problemen. De Tukkers moeten het waarschijnlijk doen zonder Edson Braafheid en Robbert Schilder. Beide spelers ondervinden nog te veel hinder van een blessure. Vrijdag neemt McClaren een definitief besluit. Zeker is dat doelman Nikolay Mihaylov niet in actie komt. De Bulgaar is nog herstellende van een kniekwetsuur en is pas na de winterstop weer inzetbaar. Ook Jerson Cabral, Felipe Gutiérrez, Daniel Fernandes, Tim Breukers en Andreas Bjelland zijn nog niet van de partij.