São Paulo wil fors investeren in Interlagos

De gemeente São Paulo wil fors gaan investeren in het Autódromo José Carlos Pace, ook wel bekend onder de naam Interlagos. Modernisering van de baan moet ervoor zorgen dat de Grand Prix van Brazilië ook in de nabije toekomst in de stad gehouden kan gaan worden.

Burgemeester Fernando Haddad is duidelijk tegenover SportBusinessGlobal. "De gemeenteraad is bereid de investering te doen. Gesprekken over renovaties voor de lange termijn gaan beginnen. We gaan wel letten op de hoogte van de investeringen. We willen een modern circuit dat met de meest moderne banen kan concurreren. De teams en coureurs hebben in ieder geval een zwak voor ons en daarom is het de taak van de gemeente het parcours te moderniseren."

Zo zal er naar verwachting onder meer worden gewerkt aan een nieuw pitcomplex dat langs het rechte stuk tussen de bochten drie en vier moet verrijzen. Het huidige Formule 1-contract loopt tot en met 2014 en concurrentie van Rio de Janeiro ligt op de loer. Daarom is modernisering noodzakelijk.