NAC krijgt steun van financiers

De toekomst van het 100-jarige NAC Breda lijkt weer een stukje rooskleuriger te zijn geworden. De financiers van de Bredase club, verenigd in de Stichting Financiers, hebben toegezegd minimaal 6,5 miljoen euro aan leningen om te willen laten zetten in achtergestelde leningen. Het eerder voorgestelde aandelenplan is hierdoor van de baan.

NAC heeft op dit moment een schuldenlast van twaalf miljoen euro en staat hierdoor onder verscherpt toezicht van voetbalbond KNVB. Door nu 6,5 miljoen aan leningen om te zetten in achtergestelde leningen kan de club toewerken richting de veilige categorie 2. De achtergestelde leningen gelden bij de KNVB namelijk niet als vreemd vermogen, waardoor de solvabiliteit en liquiditeit van de club verbetert.

NAC's Algemeen Directeur Stefaan Eskes is zeer ingenomen met de stap van de financiers. "Dit is een belangrijke mijlpaal voor de club, uitgerekend in het jaar dat het eeuwfeest plaatsvindt. Met deze fantastische beslissing geven de financiers de organisatie rust en de mogelijkheid om verder te bouwen. Ik wil niet te veel meer achterom kijken, maar vooral de route blijven volgen die we hebben uitgezet: stringent sturen op kosten en baten in een op 'output' gestuurde organisatie, die met een positieve blik vooruit kijkt."