Van Persie genomineerd voor wereldelftal

Robin van Persie maakt kans op een plek in het wereldelftal van het jaar. Dat maakte wereldvoetbalbond FIFA donderdag bekend. De 29-jarige Rotterdammmer is een van de spelers die is genomineerd voor een van de drie plaatsen in de aanval van het wereldelftal. Ook oud-Ajacied Luis Suarez maakt deel uit van de lijst van vijftien genomineerden.

Real Madrid, Manchester United en Manchester City leveren ieder twee aanvallers. Lionel Messi is als enige van zijn club Barcelona genomineerd. Het wereldelftal wordt op 7 januari bekendgemaakt op het Gouden Bal-gala in het Zwitserse Zürich.

De volledige lijst genomineerde aanvallers:

Sergio Agüero (Manchester City), Mario Balotelli (Manchester City), Karim Benzema (Real Madrid), Christiano Ronaldo (Real Madrid), Edinson Cavani (Napoli), Didier Drogba (Shanghai Shenhua), Samuel Eto'o (Anzhi Makhachkala), Radamel Falcao (Atletico Madrid), Mario Gomez (Bayern München), Zlatan Ibrahimovic (Paris St.Germain), Lionel Messi (FC Barcelona), Neymar (Santos), Robin van Persie (Manchester United), Wayne Rooney (Manchester United), Luis Suarez (Liverpool).