[Premier League] Van Persie schiet United vroeg naar zege

Robin van Persie heeft Manchester United woensdagavond dankzij zijn negende competitietreffer een thuiszege geschonken. De 29-jarige Rotterdammer scoorde na ruim dertig seconden het enige doelpunt van de wedstrijd tegen West Ham United. Het was de snelste goal sinds elf jaar op Old Trafford. Van Persie's landgenoot Ruud van Nistelrooy trof in 2001 na exact dertig tellen doel.

Na Van Persie's vroege goal wist United de score niet verder uit te bouwen. De zege op de net gepromoveerde Hammers kwam echter nooit in gevaar. Doelman Anders Lindegaard hoefde slechts een keer handelend op te treden. Door zijn treffer naderde van Persie Premier Leaguetopscorer Luis Suarez, die tien keer raak prikte, tot op een doelpunt.

De ploeg van Sir Alex Ferguson behoudt door de zege de koppositie in de Premier League. West Ham staat na veertien speelronden op de tiende plek.

Manchester City bleef in het spoor van de stadsgenoot door een 0-2 zege bij Wigan Athletic. De landskampioen stelde de zege pas diep in de tweede helft veilig. Enfant terrible Mario Balotelli opende na 69 minuten de score, waarna James Milner even later de wedstrijd in het slot gooide. City verzamelde uit veertien wedstrijden 32 punten, één minder dan United.

Van Persie schiet United vroeg naar zege (Foto: Novum)