Benitez: "Als topteam om prijzen spelen"

Rafael Benitez werd kort na het ontslag van Roberto Di Matteo aangesteld als coach van Chelsea. Hij wil op prijzenjacht met zijn nieuwe club.

De 52-jarige Spanjaard - door velen als 'tussenpaus' gezien - staat dit weekend meteen een kraker te wachten tegen Manchester City. Hij wil eigenaar Roman Abramovich tevreden stellen. "De fans willen altijd hetzelfde als de manager, namelijk wedstrijden winnen en prijzen pakken. Dit is een topteam. En topteams kunnen om de prijzen spelen", liet hij weten aan de Engelse pers.

De duidelijke link met Liverpool - waar hij trainer was tussen 2004 en 2010 - is Fernando Torres. Bij die ploeg scoorde Torres beduidend meer goals. "Je kunt aan Torres zien dat hij het bijna te hard probeert. Maar je ziet ook dat de potentie nog steeds aanwezig is", legt Benitez uit.

"Het probleem is dat sommige spelers het in een bepaald team zo goed doen en dat zij zo goed klikken met de andere spelers in dat team, dat het heel moeilijk is om dat in een ander elftal ook te bewerkstelligen. Soms is het een kwestie van tijd. Maar Fernando is een goede speler, blijft leergierig en is een echte professional."