Lens wil in zomer weg bij PSV

Jeremain Lens wil na dit seizoen weg bij PSV. Dat zegt de spits in voetbaltijdschrift ELF. "Dan ben ik 25 jaar en moet de transfer er van komen", windt hij er geen doekjes om. Zijn keuze is bovendien niet afhankelijk van de resultaten van de Eindhovenaren. "Het liefst neem ik bij PSV afscheid met de titel, maar als dat niet gebeurt, is dat voor mij geen reden nog langer te blijven."

Lens, die in 2010 van AZ naar PSV overstapte, heeft nog een contract tot 2015 in Eindhoven. Dat hij toch weg wil heeft met zijn ambitie te maken. "Eigenlijk had ik nu al een WK of EK meegemaakt willen hebben en in het buitenland willen spelen. Maar daarvoor had ik vorig jaar niet de juiste vorm."

Met die vorm zit het nu wel goed en ook bij Oranje speelt de Amsterdammer regelmatig. "Ik ben op het punt in mijn carrière waar ik altijd naartoe heb gewerkt. Ik had alleen gehoopt er eerder te zijn." De aanvaller heeft ook al een idee waar hij zijn carrière wil voortzetten. "Een echte voorkeur voor een competitie heb ik niet. Maar qua speelstijl passen Engeland en Duitsland het best bij me."