De Boer: "Ernstig hoe we verdedigden"

Frank de Boer was bijzonder teleurgesteld over het Champions League-optreden van Ajax tegen Borussia Dortmund (1-4 verlies). De trainer hekelde de manier waarop zijn ploeg verdedigde.

De Boer zag dat Dortmund messcherp was in de ArenA. "Een staaltje effectiviteit. Ze komen volgens mij vier keer voor het doel en scoren ook vier keer. Wij hadden zeventig procent balbezit, maar hadden veel te weinig stootkracht. Dat is het verschil", zei de teleurgestelde trainer tegen de NOS. "We geven de goals knullig weg."

"Ik was erg boos in de rust. Bij de tweede tegengoal heeft Dortmund een vrije trap. Hummels neemt 'm niet eens snel, maar we staan gewoon te maffen. Götze, een wereldspeler, kon zo aannemen en scoren. Hij maakte het verschil vandaag. Op dit niveau worden dat soort fouten afgestraft. De klasse druipt er vanaf bij Dortmund."

"Je ziet gewoon dat zij veel meer van dit soort wedstrijden spelen. Ze blijven rustig en pakken kansen met beide handen aan. Je kunt zeggen dat het effectief is, maar wij verdedigen ook gewoon slecht. Ik vind het ernstig hoe we ze tegenkrijgen. Ik heb Klopp gefeliciteerd. Hij doet zijn best voor ons tegen City", zei De Boer knipogend.