Hellmund wil GP van Mexico op F1-kalender brengen

Tavo Hellmund wil de Grand Prix van Mexico weer op de Formule 1-kalender zetten. De promotor wil dat de race gehouden gaat worden op Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico City waar in 1992 ook de laatste Mexicaanse race verreden werd.

Hellmund is bekend in het Formule 1-wereldje doordat hij de promotor was van het gloednieuwe Circuit of the Americas. Daar is hij aan de kant geschoven vanwege de financiële problemen. In Austin werden de problemen net op tijd opgelost, zodat voor het eerst sinds 2007 weer een Grand Prix van de Verenigde Staten gehouden kan worden.

De Amerikaan waagt nu met Mexico City een nieuwe poging, al weet hij dat Formule 1-baas Bernie Ecclestone het circuit niet ziet zitten. Hellmund denkt dat een opknapbeurt voor 60 tot 75 miljoen dollar gerealiseerd kan gaan worden. Daarnaast is volgens hem de tijd rijp om de race weer op de kalender te zetten. De Mexicaan Sergio Perez maakt de overstap van Sauber naar McLaren, terwijl landgenoot Esteban Gutierrez op poleposition lijkt te staan om bij de Zwitsers in te gaan stappen. Het duo wordt door de steenrijke Carlos Slim ondersteund.