Overmars: "Eriksen wil niet verlengen bij Ajax"

De kans wordt steeds groter dat Christian Eriksen aan zijn laatste seizoen bezig is bij Ajax. De Deense middenveler heeft volgens Marc Overmars een contractverlenging afgewezen. De huidige verbintenis van Eriksen loopt nog tot medio 2014.

"We willen hem graag langer vastleggen, maar daar wil hij niet op ingaan", aldus Overmars tegenover Sporten.dk. "We blijven natuurlijk met hem in gesprek. We zullen zien wat er na de winter gebeurt." Verder laat Overmars weten nog wel hoop te hebben, maar is zich ervan bewust dat het steeds moeilijker zal worden om Eriksen voor de club te behouden.

Concrete aanbiedingen voor de Deense spelers zouden er nog niet zijn. "Voor Christian is het belangrijk om de juiste club te kiezen en ik ben ervan overtuigd dat Ajax en Christian gezamenlijk zullen kijken wat het beste voor hem is", liet Overmars weten.

Eriksen liet zelf weten dat hij een aanbod van Ajax niet zou hebben afgewezen. "Ik heb geen 'nee' gezegd, maar ik wil mijn opties openhouden als er een moment komt dat het de juiste tijd voelt om te vertrekken. Er komt een moment dat dat zover is."

"Ik heb nog een contract tot 2014 en ik voel me heel goed bij Ajax. Ik begrijp dat de club mijn contract wil verlengen, maar ik voel ook dat er een moment komt, dat ik de volgende stap wil maken", aldus de speler van Ajax.

Mocht Eriksen zijn contract niet verlengen en Ajax wil nog een leuk bedrag aan hem verdienen, dan lijkt de kans groot dat Eriksen komende zomer de club zal verlaten.