Hottie wordt nottie door Twitter-fail

Amerikanen staan er al lang bekend om dat ze moeite hebben met andere landen, buitenlandse politiek en het idee 'buitenland' in het algemeen. Normaal wordt er eens mee gelachen en wordt het vervolgens vergeten. Eén dom blondje is echter de risée van Australië geworden door haar tweet.

Kristen Neel schreef na de herverkiezing van Obama op Twitter: "Ik ga verhuizen naar Australië, omdat hun president een christen is die echt staat achter wat hij zegt." Maar Australië heeft geen president. Daarnaast is de persoon waaraan ze waarschijnlijk refereerde, de Australische premier Julia Gillard, niet alleen een vrouw, maar ze heeft ook het licht gezien en gaat als openlijk atheïst door het leven.

De tweet van de 18-jarige Kristen, die zich mogelijk ook afvraagt waarom ze niets heeft gemerkt van de Russische invasie van haar thuisstaat Georgia enkele jaren terug, werd opgepakt door een Australische twitteraar, en is ondertussen bijna 1500 keer geretweet.

Verschillende Australiërs hebben Kristen al tips gegeven. Zo wijst één Australiër erop dat Gillard niet alleen vrouw en atheïst is, maar ook samenhokt met een kerel met wie ze niet getrouwd is, en dat Neel het daarom niet zo naar haar zin zal hebben Down Under. Een ander suggereert dat ze Antarctica verkeerd heeft gespeld, maar hij vindt wel dat het een goed idee is als ze daarheen verhuist.

Kristen heeft geprobeerd zich te verdedigen door te zeggen dat ze naar de vorige regering verwees. Ze heeft zich echter gedwongen gezien haar account te verwijderen door de storm van verontwaardiging.