FOK! wat een weer...Tijdelijk meer zon

Goedemorgen! Terwijl de hele wereld vol spanning orkaan Sandy volgt, is het in ons land gelukkig wat rustiger. Met name in de kustprovincies waren de afgelopen dagen wel weer behoorlijk nat. Op een enkele plaats in Noord-Holland viel er 50 mm regen en kwamen er een paar meldingen binnen van wateroverlast. Vandaag hebben we even een adempauze. Het is droog en vooral vanmiddag zal de zon geregeld schijnen.

In de ochtend komen er nog wel vrij veel wolkenvelden voor, maar deze wolkenvelden zullen geleidelijk aan gaan oplossen en dan lijkt het een mooie middag te zullen gaan worden. Wel staat er een stevige wind uit het zuiden die langs de kust toeneemt tot krachtig en later op de dag mogelijk zelfs even hard. Hierbij wordt het vanmiddag ongeveer 10 graden. Helaas is deze weersverbetering maar van tijdelijke aard, want na morgen is het weer koel en sterk wisselvallig weer.

Sandy heeft inmiddels al voor veel slachtoffers gezorgd en het dodental zal vermoedelijk nog verder gaan oplopen.
Ik zal hier deze week nog een stukje over gaan schrijven. De regenhoeveelheden zijn echt enorm, want in 18 uur tijd viel er in Camp Springs in Maryland  284 mm regen. Ik kan het mij haast niet voorstellen hoe heftig dat moet zijn.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Orkaan SandyDit sattelietbeeld is van de NASA afkomstig en laat Sandy in volle glorie zien.