Terry trekt boetekleed aan en berust in straf

John Terry gaat niet in beroep tegen de schorsing van vier wedstrijden voor racistische uitlatingen aan het adres van Anton Ferdinand. De aanvoerder van Chelsea zegt in te zien dat zijn gedrag in de wedstrijd van vorig jaar tegen Queens Park Rangers niet door de beugel kon. Het incident kostte Terry uiteindelijk zijn plaats in de nationale ploeg van Engeland.

Bijna een jaar na dato trekt Terry eindelijk het boetekleed aan. "Ik wil mijn excuses aanbieden voor het taalgebruik dat ik in die wedstrijd heb gebruikt", zegt de 31-jarige verdediger. "Hoewel ik nog steeds teleurgesteld ben in het oordeel van de FA, geef ik toe dat de taal die ik heb gebruikt niet acceptabel is. Niet op het voetbalveld en ook niet in het dagelijks leven."

Terry mist door de schorsing de competitiewedstrijden tegen Tottenham Hotspur, Manchester United en Swansea City. Ook de ontmoeting in de League Cup met Manchester United moet hij laten schieten. Naast de schorsing moet Terry ook een boete van 275.000 euro betalen. Hij vecht de straffen niet aan.

Vooruitlopend op de uitspraak liet Terry vorige maand weten zich niet meer beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg. Volgens de 78-voudig international was zijn positie onhoudbaar geworden. Eerder raakte hij al de aanvoerdersband kwijt.