Wolff en Bacheta testen voor Williams

Formule 1-team Williams geeft deze dagen twee coureurs hun eerste momenten achter het stuur van een F1-bolide. Gisteren kwam Susie Wolff op Silverstone in actie met de FW33 en vandaag is het de beurt aan Formule 2-kampioen Luciano Bacheta.

Wolff reed tijdens de Williams Partner Day enkele ronden met de jaar oude FW33, terwijl ook de huidige coureurs Bruno Senna en Pastor Maldonado met historische wagens reden. Senna reed met de FW08 waarmee Keke Rosberg in 1982 wereldkampioen werd. Maldonado kroop achter het stuur van de FW18 waarmee Damon Hill in 1996 triomfeerde.

Wolff: "Het was ongelooflijk. Ik heb lang op dit moment moeten wachten en heb er veel over gedroomd. Die eerste ronde was echt heel speciaal. Ik heb ter voorbereiding op deze test vele dagen in de simulator doorgebracht, dus ik wist wel een beetje wat ik kon verwachten, maar op het circuit is het natuurlijk toch heel anders."

Ze eerde Maria de Villota die eerder dit jaar op Duxford bij een crash haar rechteroog kwijtraakte. "Maria is een fantastische vrouw. We hebben enkele weken geleden contact met elkaar gehad en ze vertelde me dat ik nu voor ons beide moet rijden. Daarom reed ik met haar ster op mijn helm."

Vandaag is het de beurt aan Formule 2-winnaar Bacheta die na een installatierun vijf complete runs af mag gaan leggen.