Deschamps mijdt Nasri na uitzitten schorsing

De terugkeer van Samir Nasri bij het Franse nationale team laat nog even op zich wachten. De 25-jarige middenvelder is ondanks het uitzitten van zijn schorsing donderdag niet geselecteerd door bondscoach Didier Deschamps voor het oefenduel met Japan en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Spanje. "Ik vind het niet het juiste moment om hem weer op te roepen. Ik wacht liever nog een tijdje", verklaarde Deschamps donderdag.

De 35-voudig international werd eind juli door de tuchtcommissie van de Franse voetbalbond voor drie duels geschorst omdat hij op het EK na de verloren kwartfinale tegen Spanje (2-0) een journalist beledigde. De speler van Manchester City miste hierdoor de duels met Uruguay, Finland en Wit-Rusland.

Frankrijk speelt volgende week vrijdag eerst een oefenwedstrijd tegen Japan. Vier dagen later wacht de kraker in en tegen Spanje. Les Bleus begonnen de WK-kwalificatie afgelopen maand met zeges op Wit-Rusland en Finland. Regerend Europees - en wereldkampioen Spanje won zijn enige kwalificatieduel met 1-0 in Georgië.


Deschamps mijdt Nasri na uitzitten schorsing (Foto: Novum)