Wenger niet gediend van kritische spelers

Arsene Wenger duldt geen kritiek van zijn spelers. De manager van Arsenal wil alleen gemotiveerde en toegewijde spelers in zijn selectie.

Bacary Sagna liet eerder deze maand zijn onvrede blijken over het transferbeleid van de club. Arsenal nam vlak voor het verstrijken van de transferdeadline afscheid van Alexander Song en Robin van Persie. Sagna zei te begrijpen dat fans daar geen begrip voor konden opbrengen.

Wenger was donderdag nog mild voor de Fransman, maar slaat een dag later harder terug. De woorden zijn niet rechtstreeks tegen Sagna gericht, maar kunnen wel gezien worden als een reactie op de kritiek. "Ik ben er sterk van overtuigd dat een werknemer zijn werkgever te allen tijde moet verdedigen", aldus Wenger. "En als de werknemer niet tevreden met zijn situatie is, zal hij moeten vertrekken."

"Dit is hoe ik erover denk en die manier van denken maak ik aan iedereen duidelijk", benadrukt Wenger, die zijn contract bij Arsenal kan verlengen. Zelf heeft hij echter geen haast met het nemen van een beslissing daarover.