Spaanse media gissen naar verdriet Ronaldo

Spaanse media vragen zich dinsdag af waarom Cristiano Ronaldo zondagavond zei zich verdrietig te voelen bij Real Madrid. Wil hij meer verdienen, heeft hij slaande ruzie met zijn ploeggenoten of is hij ontgoocheld omdat de meeste aandacht uitgaat naar Lionel Messi? Ronaldo, die zich met Portugal voorbereidt op twee WK-kwalificatieduels, heeft zijn kaken stijf op elkaar gehouden.

De Spaanse krant Marca speculeert dat CR7 zich ondergewaardeerd voelt met zijn salaris van ruim tien miljoen euro per jaar. In de ranglijst van de tien bestbetaalde voetballers ter wereld bungelt de Madrileense balvirtuoos onderaan en moet hij sterren als Messi, Wayne Rooney en Zlatan Ibrahimovic boven zich dulden. De koppositie wordt bezet door de voormalige topspits Samuel Eto'o, die in de herfst van zijn carrière in Rusland jaarlijks twintig miljoen euro op zijn rekening laat bijschrijven, aldus Marca.

Volgens de sportkrant AS leeft Ronaldo in grote onmin met zijn ploeggenoot en beste vriend Marcelo. De Braziliaanse linksachter zou hebben gezegd dat Messi de beste speler op de aardbol is en dat keeper Iker Casillas de Gouden Bal had moeten winnen. Het feit dat Marcelo Ronaldo niet noemde, zou de Portugees bedroefd hebben gestemd. AS schrijft dat Ronaldo überhaupt niet goed ligt binnen zijn team, omdat hij gefrustreerd is over het tekort aan waardering van zijn collega's.

El Confidencial schreef dat Real-voorzitter Florentino zich bedrogen voelt nu de transfermarkt net gesloten is. "Waarom heb je ons dit niet een week eerder verteld?", zou hij tegen de 27-jarige Ronaldo hebben gezegd. Real had Ronaldo nog van de hand kunnen doen aan een Franse of Russische club waar de transferperiodes nog lopen.

De verongelijkte Portugees heeft sinds zijn komst naar Real in 2009 nog geen verbeterd contract gekregen. Zijn vorige club Manchester United gaf hem juist in zeven jaar zes loonsverhogingen. Gezien zijn opmerking maandag bij aankomst in Portugal dat 'alles opgelost kan worden', lijkt Ronaldo overtuigd van een goede, financiële afloop.