[PS] Nederlandse rolstoeltennissters naar laatste acht

Titelfavoriete Esther Vergeer is een van de vier Nederlandse vrouwen die zich maandag voor de kwartfinale van de Paralympische Spelen hebben geplaatst. Vergeer, die in 2000, 2004 en 2008 al de paralympische titel pakte, won in de tweede ronde met 6-0 en 6-0 van de Duitse Katharina Kruger. De eerste ronde had Vergeer ook al met een double bagel gewonnen.

Ook Aniek van Koot, de nummer twee van de plaatsingslijst, stond nog geen game af. Zij klopte Francisca Mardones uit Chili met tweemaal 6-0. Jiske Griffioen (3) versloeg Kgothatso Montjane uit zuid-Afrika met 6-2 en 6-2. Marjolein Buis (5) was met 6-2 en 6-0 Mackenzie Soldan de baas.

De vier Nederlandse vrouwen zijn zo ingedeeld dat ze elkaar in de kwartfinale nog ontlopen. Het is dus nog mogelijk dat alle halvefinalisten uit Nederland komen. Vergeer neemt het bij de laatste acht op tegen Sakhorn Khanthasit uit Thailand, Griffioen treft de Britse Lucy Shuker. De Duitse Sabine Ellerbrock is de volgende opponente van Buis en Van Koot moet de Japanse Yui Kamiji overwinnen.