[Bundesliga] Bayern haalt uit tegen Stuttgart

Bayern München heeft zondag in eigen huis een ruime zege geboekt op VfB Stuttgart. Het publiek in de Allianz Arena kon zes keer juichen: 6-1. Eerder zondag had Hannover 96 al ruim gewonnen op bezoek bij VfL Wolfsburg. De ploeg van Bas Dost ging met 4-0 onderuit.

Aan het begin van de eerste helft leek het er niet op dat Bayern zo makkelijk zou winnen. Martin Harnik zette de bezoekers na 25 minuten met een fraaie volley op voorsprong, maar Thomas Müller maakte zeven minuten later gelijk. Een minuut na de 1-1 had Toni Kroos de 2-1 al in het net liggen en nog voor rust was het via Luiz Gustavo 3-1 geworden.

Ook in de tweede helft drukte Bayern door. Mario Mandzukic maakte in de 47e minuut de vierde Beierse treffer en even later was Müller opnieuw trefzeker. Al in de 51e minuut was de eindstand bereikt. Bastian Schweinsteiger tekende voor de zesde treffer.

Karim Haggui, Artur Sobiech, Leon Andreasen en nogmaals Sobiech tekenden namens Hannover 96 voor de goals in Wolfsburg. Verdediger Robin Knoche van de thuisclub kreeg in de 65e minuut nog rood voor Wolfsburg, maar erger werd de nederlaag daarna niet meer.