Torres: "Vorig seizoen was een nachtmerrie"

Fernando Torres wenst geen seizoen meer mee te maken als het afgelopen. De aanvaller had een beperkt aandeel in het succes van Chelsea.

De Londenaren wonnen de FA Cup en de Champions League. "In de beker speelde ik niet eens in de halve finale en de finale. Ik heb geen moment geproefd van het succes. In de Champions League heb ik een aardig aandeel gehad, maar het was niet de Champions League die ik wilde winnen. Ik wil het toernooi nog eens winnen op een andere manier", zegt hij tegen The Sun.

Torres verklaart dat de fans van Chelsea hem door de moeilijke periodes heensleepten. "Op sommige dagen dacht ik: oke, ik zit hier op de bank. Ik zal er niet over klagen. Maar de supporters eisten dat ik het veld in zou springen en het beste van mezelf zou geven. Ze hebben mij erg geholpen. Daarom wil ik nog eens de Champions League winnen. Voor hen."

De Spanjaard kwam in 2011 over van Liverpool, maar kende een moeizame start. Hij stond zelfs een half jaar zonder doelpunt. In de slotfase van het voorbije seizoen kwam hij steeds beter in vorm. Op het EK was hij ook regelmatig belangrijk voor Spanje.