Karthikeyan: "HRT hoort in Formule 1 thuis"

Narain Karthikeyan vindt dat het HRT F1 Team in de Formule 1 thuishoort. De Indiër vindt dat de Spaanse renstal in het afgelopen jaar professioneler is gaan opereren en dat het team mede hierdoor vooruitgang begint te boeken.

Karthikeyan sprak met de Deccan Chronicle. "Vorig jaar werkte HRT echt nog als een GP2-team, maar sinds het nieuwe management de touwtjes in handen heeft genomen, hebben we veel vooruitgang gemaakt. HRT heeft inmiddels bewezen in de Formule 1 thuis te horen en er wacht ons een spannende tijd. De auto is namelijk al behoorlijk verbeterd en er volgen binnenkort nog meer updates, waardoor we verwachten nog dichter bij onze rivalen van Marussia te komen."

De Indiër heeft het naar zijn zin bij HRT en wil dan ook graag volgend jaar weer voor het Spaanse team rijden. Een contract heeft de 35-jarige coureur nog niet. "Ik heb de plannen voor de nieuwe auto al gezien, en die bolide belooft veel geavanceerder te worden dan die van dit jaar." Hiermee is Karthikeyan positief over het team, maar een puntje van kritiek heeft hij ook. Hij moet af en toe op vrijdagen zijn plaats afstaan aan Dani Clos. "Ik mis daardoor kostbare tijd om te testen en daar heb ik dan de rest van het weekend last van."