Mads Mikkelsen blij met late actieheldenstatus

Mads Mikkelsen vindt het heerlijk om in actiefilms te spelen. "Als kind deed ik aan turnen en deed ik de hele tijd stunts", vertelt de Deense acteur aan Novum Nieuws. "Ook toen ik nog een danser was, maar ik vind actiefilms maken geweldig." De 46-jarige acteur is de laatste jaren in avonturenfilms gecast.

"Ik vind het grappig en ben blij dat ik het nu kan doen, voordat het te laat is", gaat de 46-jarige acteur verder over zijn carrière in actiefilms. De Deen was zes jaar geleden in de Bondfilm Casino Royale te zien als slechterik met het bloedende oog, Le Chiffre. Ook had hij rollen in de avonturenfilms Clash of the Titans en The Three Musketeers. Hij is dit jaar ook te zien in de Deense drama's Jagten en A Royal Affair.

Mikkelsen is in Amsterdam voor de opnamen van zijn roadmovie Move On. Daarin reist hij door talloze Europese landen om een koffertje af te leveren. De film wordt geregisseerd door Asger Leth bekend van de misdaadfilm Man on a Ledge. "Er zit veel actie in de film, maar het is ook een reis door het hart van een man."

Yolanthe Cabeau-Sneijder heeft ook een rolletje in de internationale roadmovie. "Ik heb zelf niet met haar gespeeld", begint Mikkelsen. "Maar Asger was heel tevreden over haar. Ik hoop dat ze steeds grotere rollen krijgt."

De opnamen van Move On zijn deze en volgende maand nog gaande. De film wordt dit jaar nog uitgebracht en verschijnt in ieder geval op internet.


Mads Mikkelsen blij met late actieheldenstatus (Foto: Novum)