Som, Hak en Van Luijk missen olympische limiet

Atleten Bram Som en Yvonne Hak gaan niet naar de Olympische Spelen. Patrick van Luijk plaatste zich niet voor de individuele 200 meter. De drie misten zaterdag de laatste kans om de limiet te lopen. Zondag is de deadline daarvoor.

Som kwam in het Belgische Heusden tot 1.48,80 op de 800 meter, ruim boven de vereiste 1.45,25 minuten. Een hamstringblessure gooide bij de Europees kampioen van 2006 roet in het eten.

Yvonne Hak probeerde in Madrid de olympische limiet te lopen. De Alkmaarse kwam daar op de 800 meter tot 2.02,38 minuten. Om zich te plaatsen voor de Spelen in Londen moest ze 1.59,87 minuten lopen. Hak had de afgelopen weken last van bronchitis en een achillespeesblessure.

Van Luijk werd vorige week in Helsinki op het EK achter Churandy Martina nog tweede op de 200 meter. De sprinter was toen echter door de regenachtige omstandigheden in Finland niet snel genoeg. In het Duitse Bottrop zou hij zaterdag een nieuwe kans wagen, maar vanwege rugpijn zag hij daar van af. Met de 4x100 meter estafetteploeg gaat hij wel naar Londen.