Maaskant: "Zeefuik een balvaste spits"

FC Groningen-trainer Robert Maaskant is blij met de komst van Género Zeefuik. Hij verwacht veel van de aanvaller die overkwam van N.E.C. Nijmegen. 

"Hij is een balvaste spits, een echte nummer 9. Als hij diep weg staat, kun je daar als team je spel aan ophangen. Hij houdt de bal vast en de ploeg verplaatst zich naar voren", vertelt de oefenmeester tegenover Voetbal International.

"Een speler die er altijd om bekend heeft gestaan dat hij regelmatig scoort. Even ging dat wat minder, maar hij heeft het in de tweede seizoenshelft bij NEC weer uitstekend opgepakt. Een spits met doorgroeipotentie", aldus Maaskant, die de selectie van de Groningers een grondige renovatie ziet doormaken.

Met die selectie begeeft de oefenmeester zich halverwege de maand juli naar Zuid-Korea voor een oefencampagne. Aldaar neemt De Trots van het Noorden het op tegen Sunderland en Hamburger SV. "Met z’n allen reizen, topwedstrijden spelen, daar word je heel snel volwassen door. Bovendien werkt dat vooruitzicht als peper."


Género Zeefuik is volgens trainer Robert Maaskant een balvaste spits (Foto: Pro Shots)