Hockeymannen verslaan Duitsland in oefenduel

De Nederlandse mannen hebben zaterdagmiddag Duitsland verslagen. Op het veld van Kampong won de ploeg van bondscoach Paul van Ass met 4-2 van onze oosterburen. Maandag staan beide teams nogmaals tegenover elkaar. Dat duel wordt ook afgewerkt in Utrecht.

Oranje keek zaterdag bliksemsnel tegen een achterstand aan. Christopher Zeller opende binnen 120 tellen de score voor Duitsland. Klaas Vermeulen maakte de achterstand ongedaan, maar twee minuten later namen de bezoekers wederom de leiding, via Christopher Wesley.

Nadat Billy Bakker de ruststand op 2-2 bepaalde, kwam Oranje in de tweede helft aan de goede kant van de score terecht. Robbert Kemperman zette Nederland op voorsprong. Vlak voor het eindsignaal maakte Roderick Weusthof aan alle onzekerheid een einde door uit een corner voor de vierde treffer te zorgen.