Babylijkjes gevonden op Duitse zolder

Een 47-jarige Duitser heeft bij het opruimen van de zolder van zijn woning in Nedersaksen twee vergane lijkjes van pasgeboren baby's gevonden. Zijn al jaren op een ander adres wonende ex-partner heeft toegegeven dat zij ze daar heeft neergelegd, aldus de politie. De 43-jarige vrouw zegt nog een derde kind kort na de geboorte ergens te hebben achtergelaten, maar dat is nog niet gevonden.

De man bespeurde op de zolder een rottingsgeur en vond vervolgens de twee dode baby's. Een was een voldragen meisje, het geslacht van het andere kind kon nog niet worden vastgesteld. Beide kinderen hadden vermoedelijk al jaren op de zolder gelegen, waardoor de omstandigheden van hun dood moeilijk te achterhalen is. Volgens officier van justitie Burkhard Vonnahme zijn de zuigelingen waarschijnlijk 'niet meer verzorgd'.

De 43-jarige verdachte verblijft volgens het openbaar ministerie in een kliniek in Hessen. Onderzocht moet worden of haar voormalige partner de vader is van de kinderen. De man toonde zich door de vondst volkomen verrast.

Het derde kind dat de vrouw na de geboorte ergens zegt te hebben neergelegd is nog niet gevonden. Zij kon zich de precieze plek ook niet meer herinneren. De vrouw heeft nog meer kinderen met een andere partner.