Özil klaagt 'Twitterracisten' aan

Mesut Özil ontving voor de wedstrijd tegen Denemarken op Twitter maarliefst drieduizend racistische boodschappen. De middenvelder klaagt de verantwoordelijken aan.

Het Twitterprofiel 'PiratenOnline', dat zich voordeed als de Duitse politieke partij Piratenpartei, stuurde drieduizend racistische tweets aan het adres van Özil. Degene die de boodschappen op het web plaatste is hierdoor anoniem gebleven, maar Özil en zijn vader Mustafa vinden het tijd om de daders op te jagen en aan te klagen.

"We hebben een strafzaak tegen 'Onbekend' geopend", aldus Mustafa Özil in Express. "Naar onze mening kun je zoiets niet zomaar laten gebeuren. We willen dat de dader geïdentificeerd wordt. Bovendien willen we dergelijke acties niet stimuleren." De Piratenpartei liet inmiddels weten niets van doen te hebben met de 'Rassistische Kackscheisse' die de daders op Twitter plaatsten.

Of het mogelijk is de dader op te sporen blijft ongewis. Het is niet de eerste maal dat het EK door racisme wordt ontsierd. Eerder kregen spelers van Oranje tijdens een training in Krakau racistische gezangen te verduren en zouden er bananen naar Mario Balotelli zijn gegooid door Kroatische supporters.