Arsenal bereikt akkoord over Giroud

Olivier Giroud staat op het punt om te verkassen naar Arsenal. De spits van Montpellier tekent naar verwachting een contract na het EK 2012.

Arsenal heeft volgens bronnen binnen Goal.com een akkoord bereikt met Montpellier over een transfersom van tussen de twaalf en zestien miljoen euro. The Gunners moeten afwachten tot Giroud terugkeert van het EK in Polen en Oekraïne. Daarna hoeven de Londenaren alleen nog persoonlijk akkoord te komen met de Fransman.

Montpellier gaf Arsenal vorige week toestemming om de onderhandelingen met Giroud te starten. De 25-jarige topschutter legde bij het bestuur van zijn Franse werkgever een transferverzoek neer. De komst van Giroud bij Arsenal kan betekenen dat Robin van Persie na de zomer vertrekt uit Noord-Londen.

Arsenal houdt ernstig rekening met een vertrek van de topscorer van het afgelopen Premier League-seizoen. Om die reden werd eerder al de komst van Lukas Podolski bekendgemaakt. De Duitse spits, eveneens actief op het EK, komt over van 1. FC Köln.