'Geen GP van Frankrijk in 2013'

Het lijkt erop dat de Grand Prix van Frankijk in 2013 nog niet op de Formule 1-kalender terug zal gaan keren. De reden hiervoor is dat de nieuwe Franse minister van Sport, Valerie Fourneyron, de besprekingen op een lager pitje heeft gezet. Onder het vorige kabinet was er bijna een akkoord bereikt.

De wedstrijd zou moeten worden gehouden op Paul Ricard, maar de nieuwe regering lijkt de voorkeur te geven aan Magny-Cours, als de race al terugkeert op de kalender. "Er was een opmerkelijke versnelling in de terugkeer van de race. We willen de zaak transparant maken, helderheid over de financiële kosten hebben en duidelijkheid over het schijnbare gebrek aan aandacht van Formule 1-baas Bernie Ecclestone voor het milieu," zei Fourneyron tegen radiozender RMC.

"Er zijn grote problemen met de bereikbaarheid van Le Castellet (Paul Ricard) en daar moet meer dan tien minuten over gesproken worden. Wij zijn niet tegen de race, maar zijn er niet zeker van dat we volgend jaar alweer een race in Frankrijk zullen zien."