Zedenzaak weer aan bod op rechtbank

De rechtbank buigt zich dinsdag weer over de Amsterdamse zedenzaak. Om 9.00 uur is er een regiezitting in de zaken tegen de Deen Flóvin O. (38) en zijn huisgenoot Matthijs van der M. (33) uit Amstelveen. Tijdens zo'n regiezitting komen doorgaans vooral procedurele zaken aan bod.

O. heeft van de twee het meeste op zijn kerfstok, zegt justitie. Hij zou een kind van nog geen jaar oud hebben misbruikt samen met Robert M., de hoofddader in de Amsterdamse zedenzaak. Daar zou O. 50 euro voor hebben betaald. Verder zou hij een vrouw op de Filipijnen hebben betaald voor het misbruiken van twee kinderen terwijl hij meekeek via de webcam. Beide mannen worden verdacht van het verspreiden van kinderporno en het bezit van een gaspistool.

De rechter besloot in september dat Van der M. op vrije voeten moest komen, omdat zijn uiteindelijke straf vermoedelijk niet hoger wordt dan de tijd dat hij in voorarrest zat. O. zit wel nog vast.

Robert M. werd maandag veroordeeld tot 18 jaar celstraf en tbs voor het misbruiken van 67 zeer jonge kinderen. Zijn man Richard van O. kreeg 6 jaar cel wegens medeplichtigheid hieraan.

Zedenzaak weer aan bod op rechtbank
Zedenzaak weer aan bod op rechtbank (Foto: ANP)