Springruiters openen Nations Cup met tweede plaats

De Nederlandse springruiters zijn voortreffelijk van start gegaan in de Nations Cup. In de eerste manche van de wedstrijdcyclus voor landen eindigde het Nederlandse viertal bestaande uit Albert Zoer (Sam), Leon Thijssen (Tyson), Albert Voorn (Tobalio) en Marc Houtzager (Opium) als tweede achter België.

In het Franse La Baule had Nederland na twee omlopen vier strafpunten, waarmee het op een gedeelde eerste plek stond met België. Om toch een winnaar te bepalen, kwam er een barrage tussen Voorn namens Nederland en Gregory Wathelet namens België. Beide ruiters maakten één springfout, maar de tijd van Wathelet (41,71 sec.) bleek ruimschoots sneller dan die van Voorn (44,16 sec.). 

In de reguliere omlopen waren Thijssen en Houtzager uitstekend op dreef met ieder twee foutloze ritten. Albert Zoer had in beide omlopen een springfout en dus vier strafpunten, terwijl Voorn alleen in omloop twee er een balk aftikte. Bondscoach Rob Ehrens toonde zich op de site van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie een mens met gemengde gevoelens: "Voor deze tweede plaats had ik op voorhand getekend, maar als je zo dicht bij de overwinning bent is het zuur zo nipt te verliezen."