Snookerlegende Hendry stopt ermee

Zevenvoudig wereldkampioen Stephen Hendry heeft zijn afscheid aangekondigd na de 13-2 nederlaag op het wereldkampioenschap snooker in Sheffield. Hij heeft deze beslissing drie maanden geleden genomen meldde Hendry op een persconferentie na de wedstrijd. 

Hendry werd in 1985 professional. In 1990 won hij zijn eerste wereldtitel door in de finale Jimmy White met 18-10 te verslaan, er zouden in de jaren 90 nog zes andere wereldtitels volgen. Naast zijn wereldtitels won hij vijf UK Championsips en zes keer The Masters naast nog tientallen andere ranking toernooien. Ook voerde hij negen jaar de wereldranglijst aan. 

Op de persconferentie gaf Hendry nog meer redenen om er mee te stoppen. "De snookerkalender, ik speel geen snooker op de manier zoals ik wil spelen en het feit dat ik geen plezier meer beleef aan het trainen maakte het voor mij makkelijk om deze beslissing te nemen.'' aldus Hendry. 

Snookerlegende Hendry stopt ermee (Foto: Pro Shots)

Tientallen jaren heeft The Golden Boy het record in handen gehad van de jongste deelnemer aan het wereldkampioenschap. Hendry was 17 jaar en drie maanden toen hij bij de profs mocht meespelen. Dit record is hij dit jaar kwijtgeraakt aan de Belg Luca Brecel, die enkele weken jonger was dan Hendry. 

Hendry heeft in de eerste ronde van dit wereldkampioenschap wel de tot nu toe hoogste break van 147 gemaakt. Wordt die niet geëvenaard dan wacht hem na afloop een bonus van bijna 55.000 euro.