Hodgson nieuwe bondscoach van Engeland

Roy Hodgson is de nieuwe bondscoach van Engeland. De 64-jarige oefenmeester heeft zich tot 2016 verbonden aan de Engelse ploeg. Hij volgt Fabio Capello op, die in februari plotseling ontslag nam.

Hodgson, die tijdens het komende EK de Engelse ploeg al zal leiden, kan een opvallende keuze genoemd worden van de Engelse voetbalbond. Al weken ging de naam van Harry Redknapp rond als ideale opvolger van Capello. Zelfs diverse spelers van de Engelse nationale ploeg schoven Redknapp naar voren als de man die Engeland moest gaan leiden.

Redknapp blijft echter bij Tottenham Hotspur, aangezien de Engelse voetbalbond afgelopen weekend contract opnam met Hodgson. Vandaag kwamen beide partijen tot een definitief akkoord. Hodgson zat in het verleden als trainer op de bank bij Fulham, Inter en de nationale teams van Zwitserland, de Verenigde Arabische Emiraten en Finland.

In 2010 trad hij in dienst bij Liverpool, maar hier kwam na een half jaar alweer een eind aan. Niet veel later stond hij bij West Bromwich Albion aan het roer, waar hij nog altijd trainer van is.