Bakkali tekent 3-jarig contract bij PSV

Zakaria Bakkali heeft zich vanmiddag voor de duur van drie jaar aan PSV verbonden. Het 16-jarige talent werd begeerd door een groot aantal ploegen, maar de Belg van Marokkaanse afkomst wil graag in Eindhoven blijven.

Bakkali komt uit in de A-jeugd van PSV en sspeelt sinds 2008 in Eindhoven. Daarvoor kwam hij ook nog uit voor het Belgische Standard Luik. De jonge voetballer geldt in de Lichtstad als één van de grootste talenten van de jeugdopleiding van PSV.

"Het is mijn droom om straks hier in het Philips Stadion in het eerste elftal van PSV te spelen. Ik hoop hier een heel grote voetballer te mogen worden", lichtte Bakkali zijn keuze voor PSV toe. In het bijzijn van zijn familie tekende hij eerder vandaag zijn eerste contract met de Eindhovense formatie.

Marcel Brands was blij met de handtekening van Bakkali. "Dit is tevens een goed signaal naar onze jeugd", liet de technisch directeur weten. "Ik ben erg blij dat hij kiest voor de geleidelijke weg bij een topclub in Nederland. Onze bedoeling is om hem zo hoog mogelijk te laten trainen en spelen. Als eerstejaars B-speler komt hij nu al uit in de A1. Natuurlijk zijn we zuinig op zijn fysiek, maar we willen hem in de komende jaren ontwikkelen tot een speler voor ons eerste elftal. Hij zal regelmatig op hoog niveau gaan trainen, waar mogelijk ook met de selectie."

Brands ging verder met de woorden: "In Nederland geldt hij als een ‘buitencategorie-talent’. Dat is geen garantie, maar het is goed dat er bij PSV steeds vaker jonge spelers zich aandienen. Dat moet een gewoonte worden, dat er uit de PSV Jeugdopleiding zoveel mogelijk talent zich ontwikkelt en doorstroomt. Daarom hopen we ook dat dit een goed signaal is naar alle jeugdspelers."

Bakkali werd in 2011 tijdens de Nike Premier Cup in Manchester verkozen tot speler van het toernooi.