Munsterman: ''Al met al een heel naar jaar''

FC Twente dreigt in de slotweken van de competitie af te stevenen op een teleurstellende eindrangschikking. De Tukkers staan zesde, wat voorzitter Joop Munsterman betreurt. FC Twente, de huidige nummer zes van de Eredivisie, kan de Champions League uit het hoofd zetten en moet waarschijnlijk play-offs spelen om Europees voetbal te halen.

Zorgen maakt voorzitter Joop Munsterman zich niet, mocht FC Twente Europees voetbal mislopen. "In het geval we geen Europees voetbal zouden halen, is dat geen probleem in onze financiële huishouding, omdat wij nooit Europees voetbal begroten. Dat is het grote verschil tussen ons en clubs als Ajax en PSV", zegt Munsterman in gesprek met De Telegraaf.

De voorzitter ziet hoe Twente, nadat het succes aaneen werd geregen, dit seizoen in ontwikkeling even stilstaat. "Voor ons is dit altijd al een overgangsjaar geweest. Onze doelstelling was om bij de eerste vier te eindigen en dat kan nog steeds. Als dat niet lukt, is dat tegenvallend, maar zo'n jaar kan er altijd tussen zitten. Na onze resultaten van de afgelopen seizoenen kon het ook bijna niet meer beter'', concludeert Munsterman.

Toch draait Munsterman er niet omheen als hij het seizoen moet beschrijven. ''Al met al is het gewoon een heel naar jaar. Het begon al met het verschrikkelijke dakongeluk. Financieel is het ook moeilijk geweest, maar het ziet er naar uit dat we voor volgend seizoen onze begroting op peil weten te houden ondanks de crisis", aldus Munsterman.