Grote belangstelling voor Dost

De kans dat Bas Dost komend seizoen nog voor sc Heerenveen speelt lijkt klein te zijn. De 22-jarige aanvaller is momenteel met dertig doelpunten topscorer in de Eredivisie en dat is veel clubs opgevallen. "Er hebben zich al meer dan tien geïnteresseerde clubs gemeld," zei Henk Nienhuis, zaakwaarnemer van Dost.

De aanvaller heeft een gelimiteerde transfersom van zeven miljoen euro plus een vergoeding voor de opleidingskosten in zijn contract staan. Mocht hij blijven, dan is hij na volgend seizoen voor vijf miljoen op te halen uit Heerenveen. Deze bedragen zijn aanlokkelijk voor Europese topclubs die dan ook in de rij staan. Eén van de clubs die concrete belangstelling heeft getoond, heeft zich al voor de Champions League geplaatst.

"Bas wil voor 1 juni helemaal rond zijn met zijn nieuwe club. De komende twee weken worden knopen doorgehakt," zei Nienhuis die zegt dat 22-jarige Dost niet voor de poen weggaat. "Geld is helemaal niet belangrijk. Bas wil zich doorontwikkelen, veel wedstrijden spelen en niet in een selectie terechtkomen met meer dan veertig spelers. En er moet aanvallend worden gespeeld. De aanvoer moet goed zijn," zei de zaakwaarnemer die deze week al met twee clubs zal praten. "Nee, Bas is daar gezien de belangrijke week voor sc Heerenveen uiteraard niet bij."