Verhoek: "We móeten nu zes punten halen"

FC Twente is door de nederlaag tegen Ajax gezakt naar de zesde plaats. Wesley Verhoek beseft dat de doelstelling nu simpel is. "We móeten gewoon zes punten halen in de laatste twee duels."

"Al een aantal weken roepen we dat we de resterende wedstrijden moeten winnen. Nu komen we er gewoon niet meer onderuit", sprak Verhoek tegen Goal.com. De buitenspeler mocht tegen Ajax de tweede helft meedoen, hij verving Willem Janssen.

Met Verhoek in de ploeg wist FC Twente via Leroy Fer gelijk te maken. "Na de 1-1 had ik echt het gevoel dat we gingen winnen. We zetten goed druk en creëerden kansen. Echt zonde dat we hier verliezen", aldus De Hagenaar. "Ik ben blij dat ik speelminuten kreeg en dat ik belangrijk kan zijn voor het team."

Twente speelt woensdagavond een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Vier dagen later is de laatste wedstrijd tegen VVV-Venlo (uit). Verhoek: "Het zou wel heel zuur zijn als we in de play-offs terechtkomen." De Tukkers staan nu één punt achter AZ en Heerenveen, drie achter PSV en vier achter Feyenoord.