Ferguson: "Derby belangrijkste in mijn tijd bij United"

De trainer van Manchester United, Alex Ferguson, heeft gezegd dat de derby van volgende week maandag de grootste derby is die hij meemaakt in zijn tijd op Old Trafford. Dat zei hij na het doelpuntrijke duel tegen Everton, waarbij United een 4-2 voorsprong weggaf en dure punten verspeelde.

Door het gelijkspel tegen de ploeg uit Liverpool heeft aartsrivaal en stadsgenoot Manchester City het gat met koploper United tot drie punten verkleind. Het team van Roberto Mancini won met 2-0 van Wolverhampton Wanderers, die hierdoor degraderen. Als City United weet te verslaan, gaan The Blues op doelsaldo over The Reds heen. Met daarna nog twee wedstrijden te gaan is de titelrace spannender dan ooit.

Ferguson: "We hebben een resultaat nodig. Het is een derby van geweldige proporties. (...) Het is waarschijnlijk de belangrijkste derby in mijn tijd. We moeten daar heen gaan, juist handelen en geen gekke doelpunten weggeven. (...) We moeten een resultaat neerzetten. Er is een verwachting van City dat dit hun beslissende wedstrijd is, maar dat is het voor ons ook."