[Premier League] Zege Chelsea, Liverpool speelt gelijk

Chelsea vergat zaterdag bijna te profiteren van het puntenverlies dat concurrent Tottenham Hotspur bij Sunderland leed. Een late goal van de Spanjaard Juan Mata bezorgde The Blues, net als woensdag tegen Benfica, de 2-1 zege tegen Wigan Athletic en daardoor is het gat met nummer drie Tottenham verkleind tot drie punten.

Arsenal heeft twee punten meer dan Chelsea, maar kan zondag middels een zege op Manchester City de derde plek bereiken. De strijd om de felbegeerde vierde plek (die rechtgeeft op voorronde Champions League) blijft spannend.

Oud-Ajacied Luis Suárez heeft Liverpool behoed voor een nederlaag tegen Aston Villa. The Reds keken ruim zeventig minuten tegen een 1-0 achterstand aan, maar acht minuten voor het eindsignaal maakte Suárez gelijk. Het was de achtste competitietreffer dit seizoen voor de Uruguyaan. Samen met Dirk Kuijt startte hij in de basis bij Liverpool. Beide spelers bleven negentig minuten staan.

Voormalig trainer van Luis Suárez, Martin Jol, zag zijn Fulham met 0-3 zegevieren bij Bolton Wanderers. Dankzij de zege blijven The Cottagers aanleunen tegen het linkerrijtje en behoort Europees voetbal nog tot de opties. Clint Dempsey was met twee goals de gevierde man. Voormalig Real Madrid-speler Mahamadou Diarra maakte de derde treffer.

Overige uitslagen Engeland
Norwich City - Everton 2-2
West Bromwich Albion - Blackburn Rovers 3-0