Leegloop bij Heracles op de loer

Het succes van Heracles Almelo is mede te danken aan de goed renderende scouting. Dat zegt Algemeen Directeur Nico-Jan Hoogma. Volgens Hoogma moet daarbij niet gedacht worden aan een grote organisatie. "We hebben een coördinator, twee vaste scouts, enkele part-time scouts en daarnaast worden de trainers en soms ook ikzelf ingezet", aldus Hoogma in De Telegraaf.

De scouting gaat heel doelgericht te werk. "We weten waar het zin heeft voor ons om te kijken en waar niet. Vaak valt de keuze op jonge talenten van grote clubs waar een vlekje op zit. Jongens die bij de topclubs net buiten de boot zijn gevallen."

Hoogma realiseert zich dat een leegloop op de loer ligt voor komende zomer. "Ik weet wat er allemaal bij onze wedstrijden op de tribune zit en daar zitten tegenwoordig clubs uit Duitsland, Engeland en Frankrijk bij. Als er jongens vertrekken, zal het lastig zijn direct dezelfde kwaliteit ervoor terug te halen. Maar we hebben met jongens als Mike te Wierik, Thomas Bruns, Luis Pedro en Ninos Gouriye alweer de nodige jonge talenten er achter zitten."