Waarschijnlijk geen vervolg voor Super Mario 3D Land

Koichi Hayashida, verantwoordelijk voor Super Mario 3D land, geeft nog niets weg over een mogelijk vervolg op de game, maar zegt in een interview wel dat het voor hen al heel moeilijk was om Super Mario Galaxy 2 te maken. Een vervolg lijkt er dus niet in te zitten.

"Voor een nieuwe Mario game kijken we meestal naar de technologische vooruitgang in de hardware en hoe we dit kunnen gebruiken om de spelers iets nieuws te bieden. Bij Super Mario Galaxy 2 zaten we aan dezelfde hardware vast. Het was erg moeilijk om daarvoor nieuwe ideeën te verzinnen en de spelers te verrassen, zonder dat we de technische innovatie als uitgangspunt konden gebruiken."

Ook een remake van Mario 64 in 3D zit er niet in. Tijdens het productieproces van Super Mario 3D Land heeft het team van Hayashida een level van de oude Mario-game omgezet in 3D als experiment, maar het bleek al snel dat de opzet van die levels zich niet leent voor 3D. "Er kwamen te veel blokken en andere objecten tussen Mario en de camera waardoor het 3D beeld vertekent."

Toch zal Nintendo niet stil blijven zitten. "Het is veel moeilijker om een Mario-game te maken dan veel mensen denken," geeft Hayashida aan. "De truc is om iets te verzinnen wat zowel leuk is, als nieuw. Het is gemakkelijk om iets 'nieuws' te maken, maar dat is dan lang niet altijd 'leuk', en andersom ook. We moeten voor Mario-games altijd heel hard werken om de spelers een interessante ervaring te bieden."

Hayashida is in ieder geval erg blij dat hij aan de Mario-games kan blijven werken. "Het plezier in een Mario-game komt door de mogelijkheden die die wereld biedt. Neem nou de zwevende munten: dat is duidelijk niet realistisch. En dat is nou precies wat we willen creëren. Het is de ideale wereld om plezier in te hebben."

Super Mario 3D Land