McLaren: "Nog sneller in Sepang"

McLaren waarschuwt de concurrentie; de bolides van de Britse renstal zullen komende weekeinde in de Grand Prix van Maleisië nog sneller zijn dan vorig weekeinde in Australië. "Als de testresultaten ons niet bedriegen, past het snelle circuit van Sepang nog beter bij ons", aldus teambaas Martin Whitmarsh.

De Formule 1 beleefde afgelopen zondag een enerverende opening van het seizoen. Jenson Button van McLaren troefde tweevoudig wereldkampioen Sebastian Vettel af. De ervaren Engelsman leidde van start tot finish en kon geen moment worden bedreigd door de Duitser van Red Bull, die vorig seizoen domineerde met 15 polepositions en 11 grandprixzeges.

"We zijn uiteraard zeer positief gestemd", zei Button aan de vooravond van de race in Sepang. "Natuurlijk hebben we afgelopen winter hard gewerkt aan de auto voor het seizoen 2012, maar je weet tot aan de eerste race niet goed wat je aan de testresultaten hebt. In dat opzicht was het een onverwachte meevaller en een geweldige opluchting voor het team dat we in Australië de pole pakten, de race wonnen en de snelste ronde reden".

Zijn zege betekent niet dat McLaren al op de lauweren gaat rusten. Button: "Iedereen weet dat McLaren een bijzonder veeleisend team is dat het hele seizoen blijft werken aan de ontwikkeling van de auto. Elke race weer. McLaren kan, misschien wel beter dan welk team ook, een auto sneller maken. Dat hebben we ook vorig seizoen laten zien. Het verschil met dit jaar is dat we al zijn begonnen met een auto die kan winnen."

Sepang is een circuit waar de bolides ook de bochten op hoge snelheid kunnen nemen. "Een veeleisend circuit, zowel voor de coureurs als de auto's", weet Whitmarsh. "We mogen ervan uitgaan dat we hier snel zijn, maar de concurrentie zit niet stil. Ik verwacht vooral veel van Mercedes." Button rekent erop dat ook Red Bull en Lotus in Maleisië voor de overwinning gaan. "De kwalificatie wordt weer belangrijk. Als je goed wegkomt bij de start, kun je de race veel beter controleren."

McLaren waarschuwt: nog sneller in Sepang
McLaren waarschuwt: nog sneller in Sepang (Foto: ANP)